Torqueedo: betrouwbare elektrische buitenboordmotoren

Torqueedo; bent u op zoek naar een elektrische buitenboordmotor? Ook wel genoemd fluistermotor of accu fluistermotor. Met de Torqueedo travel heeft u een betrouwbare vervanger voor uw benzine buitenboordmotor gevonden. Of wellicht zoekt u helemaal geen vervanger maar wilt u gewoon gelijk elektrisch varen. Torqueedo is de wereldwijde marktleider in elektrische mobiliteit op het water en ontwikkelt en produceert ‘s werelds meest geavanceerde elektrische bootaandrijvingen – compromisloos en met superieure prestaties, design en comfort.

In de AVA Marine webshop kunt u de nieuwe Torqeedo Travel 1103 CS en Travel 1103 CL bestellen. U heeft de opties kort 62,5 cm of lang 75 cm. Naast Torqueedo hebben wij ook een breed aanbod in fluistermotoren van fabrikant ePropulsion. Kortom, voor een ruime keus in elektrische buitenboordmotoren moet u bij AVA Marine zijn!

Torqueedo Travel 1103 elektrische buitenboordmotor

TorqueedoDeze zeer efficiënte Torqueedo buitenboordmotor met geïntegreerde 915 Wh krachtige lithiumbatterij maakt elektrisch varen super ontspannend! De Torqueedo 1103 fluistermotor heeft een boordcomputer met op GPS gebaseerde bereikberekening en wordt geleverd met oplader.

Wat zijn de voordelen van deze Torqueedo motor:

 • Ultra stil (33DB), schoon en compact;
 • Stille directe aandrijving;
 • Onmiddellijke gasrespons;
 • 10% meer vermogen t.o.v. zijn voorganger de 1003;
 • Verbeterde duurzaamheid (betere bracket)
 • Magnetische noodstop schakelaar;
 • Volledig waterdicht (IP67);

Over het bedrijf Torqueedo

We creëren de toekomst van hoe mensen zich op het water verplaatsen”

Als pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit op het water heeft Torqueedo al veel grenzen verlegd sinds de oprichting. Daardoor hebben ze een voorsprong in de ontwikkeling en productie van elektrische motoren ten opzichte van alle andere op de markt beschikbare oplossingen.

Superieure technologie en revolutionaire voordelen zijn hun doelen. Ieder product dat Torqeedo op de markt brengt moet voldoen aan beide criteria. Al de aandrijfsystemen werken op recordniveaus met betrekking tot het rendement. Rendement is de belangrijkste maatstaf voor elektrische voortstuwing, aangezien dat het potentiële vermogen en bereik bepaalt voor een beperkte batterijvoeding. Inmiddels is Torqueedo wereldwijd marktleider in elektrische mobiliteit op het water. In 2020 vierden zij hun 15 jarig jubileum en het feit dat meer dan 100.000 bootliefhebbers reeds voor Torqueedo kozen. Het gaat bij Torqueedo niet alleen over tevreden klanten en het goed runnen van een bedrijf, ze willen een verschil maken! Duurzaamheid brengt mensen over de hele wereld samen. De wens om de natuur te beschermen voor toekomstige generaties is overal ter wereld hetzelfde. Ook de belangstelling voor milieuvriendelijke oplossingen is navenant groot.

Dergelijke oplossingen biedt Torqueedo met voortstuwingssystemen voor op het water. Inmiddels zijn ze actief in meer dan 100 landen. Sinds 2017 zijn ze onderdeel van DEUTZ Group. Torqeedo biedt buiten- en binnenboordmotoren, elektromotoren en hybride aandrijfsystemen variërend van 0,5 tot 100 kW op motorniveau (tot 200 kW op systeemniveau). Ook maken zij allerlei functionele en innovatieve accessoires – van lithiumbatterijen en oplaadapparatuur voor zonne-energie tot smartphone-apps.

 

Andere accu fluistermotoren

Naast elektrische buitenboordmotoren van Torqueedo biedt AVA Marine ook een breed assortiment fluistermotoren aan van fabrikant ePropulsion. In onze webshop kunt u lang- en kortstaart motoren met of zonder afstandsbediening bestellen.

Bijvoorbeeld de ePropulsion Navy 3.0 (kortstaart – afstandsbediening)

Dit is een 3 KW elektrische buitenboordmotor en dé oplossing als u duurzaam, comfortabel en ontspannend wilt varen. Door de efficiënte vormgeving is de motor zeer geschikt voor pleziervaart, vissen of andere activiteiten. Deze Navy 3.0 heeft de volgende voordelen: hij is onderhoudsvrij en opmerkelijk stil. In combinatie met onze exclusieve Navy-batterij levert hij geweldige prestaties en biedt hij ook het gemak van de maximale batterij parallelle verbinding die tot 8 packs biedt voor een groter bereik. Het geïntegreerde display toont u alle noodzakelijke informatie en hij kan bediend worden met een monokabel of een tiller-armbesturing. De monokabel besturing wordt niet standaard meegeleverd. U kunt optioneel de ePropulsion Navy battery / accu van 3000 watt er los bij bestellen. Of u kunt zelf kiezen om een 48-volts accupakket samen te stellen!

Naast de ePropulsion buitenboordmotoren biedt AVA Marine ook elektrische inbouwmotoren van dit merk aan voor kleine schepen tot 1,5 ton. In onze webshop vindt u de Pod Drive 1.0 en Pod Drive 3.0

De ePropulsion Pod Drive 1.0

Dit is een inbouw elektrische motor (POD Drive) voor kleine schepen tot 1,5 ton. De Pod Drive 1.0 van ePropsulsion heeft de volgende voordelen:

 • Ruimtebesparend
 • Geruisloos
 • Onderhoudsvrij

Is uw schip zwaarder dan 1,5 ton? Bekijk dan de Pod Drive 3.0.

Wat heeft u nog extra nodig om vaarklaar te zijn:

 • Spirit 1.0 accu 1018 W van € 660,00
 • Bijbehorende oplader van € 81,81
 • Benodigde motorbediening (draadloos) van € 247,93
 • Verleng/aansluit kabel tussen motor en accu van € 66,11

 

Bekijk onze elektrische buitenboordmotoren in de webshop