STALOC lijmtechniek; dé betrouwbare oplossing als het om lijm gaat

STALOC lijmtechniek, welke typen lijm, kit en spray vindt u in het assortiment bij AVA Marine?

STALOC lijmtechniek

STALOC lijmtechniek Anaerobe lijm
STALOC anaerobe lijmen worden naast de jacht- en scheepsbouw in bijna alle industriële sectoren gebruikt. Zelfs in militaire en ruimtevaarttoepassingen.

STALOC lijmtechniek anaerobe lijmen en afdichtingmiddelen zijn dé betrouwbare oplossing om metalen componenten te lijmen en te sealen en zijn te gebruiken in tal van toepassingen.

De anaerobe producten harden uit tussen metalen oppervlakken wanneer er zuurstof aan wordt onttrokken. De betrouwbare verbinding die daarbij tot stand komt voorkomt schade aan materialen en bijvoorbeeld losraken door o.a. trillingen en schokken.

 

STALOC lijmtechiek Epoxylijm
STALOC epoxylijm en epoxyproducten worden vooral toegepast om onderhouds-, reparatie-, gereedschaps- en productieproblemen op te lossen. De ontwikkeling, fabricage en wereldwijde distributie van epoxyharsen is gebaseerd op jarenlange ervaring en zijn ultramodern. In het bijzonder voor lichtgewicht constructies en elektrische mobiliteit is epoxy een uitstekende oplossing.

 

STALOC lijmtechniek Powerlijm / structurele lijm
STALOC structurele lijmen bieden een combinatie van een zeer hoge slag- en afpelweerstand, viscoplastische eigenschappen en een zeer goede temperatuurbestendigheid. Het belangrijkste voordeel is het structureel kunnen verbinden van een breed scala aan materialen. Naast gewichtsbesparing maakt dat ook structurele en ontwerpmogelijkheden mogelijk.

STALOC structurele lijmen worden overal toegepast waar extreem hoge sterkte vereist is. Omdat ze een uitstekend gebruiksgemak hebben en een hoge weerstand bieden worden STALOC structurele lijmen ook veel toegepast in andere industrieën dan de nautische industrie. Bijvoorbeeld voor metalen paneelverlijmingen en in de deur- en raamindustrie. STALOC lijmtechniek structurele lijmen zijn bovendien zeer goed bestand tegen water, zuren, oliën, vetten en oplosmiddelen.

 

STALOC lijmtechniek Snellijmen
Snellijmen zijn eencomponent lijmen. Het zijn oplosmiddelvrije, hoogwaardige, snelwerkende lijmen voor industriële productie- en onderhoudsdoeleinden. Hechting vindt plaats in seconden en ze geven een uitstekende weerstand tegen vochtige klimaten. Met ook nog een hoge slagvastheid en flexibiliteit behoren de STALOC-snellijmen tot de beste in de markt.

De meest gebruikte toepassing is om metalen, kunststoffen, elastomeren, hout, steen en keramiek aan elkaar te verbinden. Het temperatuurbereik waarin STALOC snellijmen kunnen worden gebruikt, ligt tussen -30 °C en + 80 °C en voor bepaalde speciale soorten zelfs tussen -55 °C en + 150 °C.

 

STALOC lijmtechniek Siliconenafdichting (RTV)
STALOC siliconen afdichtingen zijn eendelige RTV kits. Deze hoge kwaliteit kitten behoren tot de beste als het gaat om weerstand tegen kou, hitte en veroudering. Omdat ze zo eenvoudig te gebruiken zijn kunnen de siliconenafdichtingen zowel als draad en/of als vlakafdichting worden toegepast. Ze zijn leverbaar in normaal, oil-resistant, high-temperature en automatisch patroon.

 

STALOC lijmtechniek SMP constructielijm
Bent u op zoek naar een degelijke constructielijm als alternatief op bijvoorbeeld Bostik, Sika of Wurth? Dan zit u goed bij STALOC. Het assortiment biedt diverse lijmen en kitten op een- en tweecomponentenbasis. Het grootste deel bestaat uit de silaan-gemodificeerde MS hybride producten en de HPflex constructielijmen. Beide hebben in de eerste plaats een uitstekende hechtkracht en zorgen bovendien voor een uitstekende afdichting. Ze kennen een versnelde uitharding, zeer hoge temperatuurbestendigheid en uitstekende UV- en mediabestendigheid.

 

STALOC lijmtechniek Technische sprays
Naast lijm heeft STALOC ook technische sprays als reinigers, ontvetters en smeermiddelen in hun assortiment. Smeren, beschermen of reinigen, STALOC biedt een reeks hoogwaardige aerosols voor onderhoud.

 

STALOC lijmtechniek Vlakafdichting
De STALOC productenreeks voor vlakkenafdichting behoort tot de anaerobe lijmen. Ze zijn onder te verdelen in: schoefdraad-borgmiddel, schroefdraadafdichting, vlakkenafdichting en bevestigingslijmen.

De anaerobe producten zijn uitstekend om metalen onderdelen betrouwbaar te lijmen en dichten voor uiteenlopende toepassingen. De STALOC anaerobe producten verharden, tussen metaaloppervlakken, wanneer zuurstof wordt opgenomen. De betrouwbare verbinding die ontstaat, voorkomt eventuele schade aan materialen en verlies veroorzaakt door trilling of schokken. De anaerobe lijmen zijn verkrijgbaar in een groot aantal sterkten en viscositeiten.

 

Bekijk onze mogelijkheden in de webshop

 

STALOC lijmtechniek