ANWB waterkaarten: altijd op koers met actuele vaarkaarten

ANWB waterkaarten / vaarkaarten:

ANWB Logo - Camping la Berge Ombragée

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je vindt er de mooiste vaargebieden. Gebieden als de Waddeneilanden, de Zeeuwse eilanden, de Friese Meren of de Biesbosch zorgen voor mooie herinneringen tijdens uw vaartochten. Met de actuele ANWB waterkaarten en inspirerende vaargidsen aan boord gaat u goed voorbereid het water op. Alle ANWB waterkaarten zijn gedrukt op watervast en scheurvrij papier, erg handig op de boot! Als u gaat varen binnen Nederland of aangrenzende wateren wilt u natuurlijk ook de meest actuele vaarkaart tot uw beschikking hebben. En wat is er nu handiger dan dat u op de ANWB waterkaarten ook nog allerlei extra informatie kunt vinden. Een goede schipper beschikt altijd over actuele vaarkaarten van het gebied waar hij vaart of naartoe wil navigeren. In de webshop van AVA Marine kunt u alle actuele waterkaarten en vaarkaarten vinden en bestellen. Naast de ANWB waterkaarten bieden wij ook de ANWB almanak deel 1 en 2 aan in onze webshop.

 

Aanbod waterkaarten bij AVA Marine:

Naast de ANWB waterkaarten vindt u in ons assortiment ook waterkaarten van andere aanbieders en almanakken. Voor de vaargebieden binnen Nederland heeft u meerdere opties zoals:

 • ANWB waterkaarten / vaarkaarten;
 • ANWB wateratlas;
 • NV Charts waterkaarten;
 • Hydrografische kaarten NL-1800 serie.

ANWB waterkaarten en gidsen:

AVA Marine biedt u het volledige assortiment ANWB waterkaarten, de nieuwste uitgave.

De ANWB vaarkaarten zijn geheel vernieuwd, de kaarten bedekken nu geheel Nederland (incl. de Wadden en de Nederlandse kust). De kaarten hebben geen letters meer maar cijfers en de indeling is geheel veranderd. Uiteraard zijn ze helemaal geactualiseerd. De ANWB waterkaarten hebben een vernieuwde ondergrond en zijn gemaakt van water- en scheur vast papier! Dat is erg handig tijdens de navigatie en het varen. Op een vaarkaart staan alle bevaarbare kanalen, rivieren en meren. U vindt actuele informatie over jachthavens, lig- en aanlegplaatsen, trailerhellingen, bruggen, sluizen, maximum vaarsnelheden, betonning en waterdieptes op de ANWB waterkaarten. Aan de hand van diverse knooppunten kunt u zelf een route samenstellen om de verschillende wateren van Nederland te ontdekken. Er zijn ANWB waterkaarten beschikbaar voor 21 verschillende vaargebieden. Deze zijn ook genummerd van 1 (Friesland) tot en met 21 (Vinkeveense en Loosdrechtse Plassen)

Wilt u bijvoorbeeld een dagtocht of een meerdaagse tocht plannen op het water, dan is een vaargids of vaarkaart geen overbodige luxe. In de ANWB vaargidsen vindt u aantrekkelijke vaartochten met vermakelijke anekdotes, praktische tips en leuke restaurants waar je met de boot kunt aanleggen.

Welke informatie bevatten de ANWB Waterkaarten:

 • gedetailleerde, betrouwbare nautische kaartinformatie
 • brugnummers die verwijzen naar de ANWB Wateralmanak 2
 • brandstofverkooppunten
 • maximum diepgang
 • inzetkaarten belangrijkste havens en plaatsen
 • maximum vaarsnelheden
 • uitgebreide legenda

Kortom, met deze waterkaarten kennen de Nederlandse vaargebieden geen geheimen meer voor u en kunt u makkelijk en veilig navigeren met uw sloep, zeiljacht of motorboot. Al velen gingen u voor bij de aanschaf van de ANWB waterkaarten met hun betrouwbare cartografische en nautische informatie.

Welke opties zijn er qua vaargebied kaarten:

1 WATERKAART FRIESLAND

2 NOORD-GRONINGEN

3 ZUID-GRONINGEN

4 DRENTHE

5 KOP OVERIJSSEL/ GELDERSE IJSSEL-N

6 TWENTE-KANALEN

7 GELDERSE IJSEL-ZUID

8 GROTE-RIVIEREN

9 RANDMEREN Z/VECHT

10 NOORD-HOLLAND

11 HOLLANDSE PLASSEN

12 HOLLANDSE DELTA

13 WEST-BRABANT

14 ZEEUWSE DELTA

15 BIESBOSCH

16 NOORD-BRABANT/ MAAS-NOORD

17 MAAS-ZUID

18 IJSSELMEER/MARKERMEER

19 NEDERLANDSE KUST

20 WADDEN

21 VINKEVEENSE PLASSEN/LOOSDRECHTSE PLASSEN

35 TOERTOCHTEN VOOR MOTORBOOT EN SLOEP

Ook zijn er aanvullend op de genummerde ANWB waterkaarten nog beschikbaar:

 • de Wateratlas Staande Mastroute;
 • de Wateratlas Friesland;
 • de Waterkaart Amsterdam;
 • de waterkaart Nederland;
 • en niet te vergeten de bekende ANWB wateralmanak deel I of deel II.

U kunt alle ANWB waterkaarten en gidsen bestellen via AVA Marine.

NV Charts waterkaarten:

Naast de ANWB waterkaarten bieden wij ook de vaarkaarten van NV Charts Atlas Nederland aan. Deze kaarten bevatten aanvullende havenplannen en details voor navigatie en passages in de wateren, evenals brughoogtes en brugtijden. De NV Charts vaarkaarten werken in de Nederlandse binnenwateren naar de gekleurde weergave van de gebruikelijke ton en maritieme symbolen voor de Nederlandse wateren. De duidelijke structuur maakt, voor u als schipper, opritten, havens en ankerplaatsen goed herkenbaar en u wordt gewezen op details die belangrijk zijn voor de navigatie. Die zelfde details staan ook in de NV Charts app. U kunt van die extra mogelijkheid gebruik maken om de gratis NV Charts App te downloaden. Een unieke code op de waterkaart maakt het ook mogelijk om via uw tablet of smartphone te navigeren.

Overige producten:

Naast de ANWB waterkaarten vindt u in de webshop van AVA Marine nog veel meer producten voor het varen en uw boot. In ons ruime assortiment kunt u bijna alles wat met uw schip te maken heeft vinden en bestellen. U vindt er o.a. dekuitrusting, accu’s, ankergerei, koelvloeistoffen, scheepsramen, anoden, landvasten, landenvlaggen, lijmen, loopplanken, luiwagens, navigatieverlichting, noodsignalen, reddingsboeien, reddingsvesten, patrijspoorten, putsen, ankerlieren etc.

AVA Marine staat voor:

 • Uitstekende service ( op zaterdag leveren of avondleveringen zijn mogelijk)
 • Aantrekkelijke marktconforme en stabiele prijzen
 • Snelle levering (verzenden vrijwel dezelfde dag)
 • Gerenommeerde A- merken
 • Meer dan 20 jaar ervaring met scheeps- en jachtbenodigdheden
 • Specialistische kennis (wij combineren kennis van de producten met kennis van schepen)

Bekijk onze waterkaarten in de webshop