Anoden; bescherm de metalen componenten van uw schip tegen galvanische corrosie!

Anoden

Anoden beschermen metalen componenten van schepen en beschermen offshore elementen. Metaal wordt onder water aangetast, galvanische corrosie, een anode beschermt uw schip daartegen.

Anoden

Anodes beschermen de metalen onderdelen van uw schip. Omdat metaal onder water wordt aangetast, dat heet galvanische corrosie, raden wij u aan om anoden te gebruiken. Een anode wordt ook wel een offerblok genoemd. Omdat een anode van een ander metaal is dan het metaal waarop het bevestigd wordt roest deze als eerste weg. Mochten anoden na een vaarseizoen niet geroest zijn dan kunt u er zeker van zijn dat ze niet werken!

Typen anoden

AnodenIn de webshop vindt u verschillende typen anoden. U heeft de keus uit roerbladanoden (disc/bol), boegschroefanoden, schroefasanoden, of met boutmontage of met lasstrips.  Qua materiaal kunt u kiezen uit zink of aluminium. Uiteraard bieden wij verschillende maten en gewichten in ons anoden aanbod. De gerenommeerde merken voor anoden die u in onze webshop vindt zijn Tecnoseal en Vetus . Met anodes aan uw schip bevestigd kunt u met een veilig gevoel het water op en is uw schip goed beschermd.

Tecnoseal

Tecnoseal is een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van anoden. Daarmee zijn ze ook de belangrijkste leverancier van anoden voor AVA Marine. Tecnoseal bedient zowel de plezier- als de zeevaart en de offshore branche. Met meer dan 30 jaar ervaring fabriceren en leveren zij zink, aluminium en magnesium anoden vanuit Grosetto (Toscane). Met ruim 2000 verschillende anoden in hun standaard aanbod biedt Tecnoseal de ruimste keuze wereldwijd. Alle anoden van Tecnoseal zijn cadmium vrij.

Overige producten

Naast anodes kunt u bij AVA Marine nog veel meer scheepsbenodigdheden vinden. Ons met zorg samengestelde assortiment bestaat o.a. uit reddingsvesten en reddingsmiddelen, RVS beslag, pompen en sanitair, scheepsramen etc. Vrijwel alles wat met uw schip te maken heeft kunt u bij ons online bestellen. Doorgaans leveren wij uw bestelling binnen 1-2 werkdagen. Als de levertijd daar vanaf wijkt dan informeren wij u altijd. Als leverancier en vertegenwoordiger van A-merken proberen wij u altijd een vergelijkbaar alternatief te bieden als een artikel niet meer leverbaar is. Maar wij doen meer… wist u bijvoorbeeld dat wij u ook kunnen helpen de keuring van blussers en reddingsvesten en dat wij uit voorraad krachtige elektrische buitenboordmotoren kunnen leveren?

AVA Marine is een nautisch bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in jacht- en scheepsbenodigdheden. Bij AVA Marine is het assortiment met zorg vastgesteld en kiest u uit een breed aanbod van nautische artikelen. Motor- en bootonderdelen, anoden, scheepsramen, reddingsvesten en reddingsmiddelen, accessoires voor de watersport, u vindt het allemaal bij AVA Marine. Wij leveren alles van gerenommeerde A-merken. Wij staan voor een deskundig en eerlijk advies. Dat advies is gebaseerd op onze ruime ervaring en daarom kunt u vertrouwen op onze kennis. Wij leveren aan particulieren,  jacht- en scheepswerven, jachtverhuurders, technische installateurs, charters en rederijen, watersportwinkels, zeilscholen en nautische opleiders en de weg- en waterbouw en offshore. Bij ons kunt u bijna alles online bestellen. Anoden bieden wij van verschillende merken en in verschillende materialen.

AVA Marine staat voor:

  • A- merken
  • Snelle levering (verzenden vrijwel dezelfde dag)
  • Specialistische kennis (wij combineren kennis van de producten met kennis van schepen)
  • Aantrekkelijke en stabiele prijzen die marktconform zijn
  • Goede service (avondleveringen of op zaterdag leveren is mogelijk)

Bekijk onze mogelijkheden in de webshop