Koelwaterfilter: geen vuil en verstopping in uw koelwaterpomp 

Koelwaterfilters, waarom hebben we die nodig? Een koelwaterfilter zorgt ervoor dat er geen vuil in het koelwatersysteem van uw motor kan komen. Het koelwaterfilter voorkomt dat er zand, modder of bijvoorbeeld waterplanten in uw koelsysteem komen. Uw motor kan verstopt raken door vuil en daardoor loopt de temperatuur op. Zo kan uw motor oververhit raken. We noemen een koelwaterfilter ook wel een wierpot.

Koelwaterfilters zijn er in verschillende slang diameters en met een verschillende capaciteit. Sommige koelwaterfilters hebben een doorzichtig deksel zodat u snel een eenvoudig kunt zien of er vuil aanwezig is. U dient het koelwaterfilter regelmatig te reinigen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over verstoppingen als u een goed koelwaterfilter heeft geïnstalleerd.

Wilt u een koelwaterfilter kopen maar weet u niet precies welke u nodig heeft? Neemt u gerust contact met ons op, de medewerkers van AVA Marine helpen u graag verder. Bovendien hebben wij scherpe prijzen en leveren en verzenden wij vaak nog dezelfde dag!

In onze webshop vindt u verschillende merken koelwaterfilters.

 

koelwaterfilterGuidi koelwaterfilter

Welk type Guidi koelwaterfilter vindt u in onze webshop?

  • Guidi koelwaterfilter 3/4″ Tirreno

Het Guidi Tirreno 3/4″ koelwaterfilter is geschikt voor gebruik als aanzuigfilter voor elektrische pomptoiletten en kleinere generatorsets. We noemen dit filter ook wel een wierfilter. Het koelwaterfilter wordt geleverd inclusief een sleutel om het deksel eenvoudig te openen en te sluiten. Het “huis” is van vernikkeld brons en het filter is van RVS 316. Het deksel wordt bevestigd met een schroefdeksel en wordt afgedicht met een O-ring die is opgesloten in een groef. Een aparte beugel is verkrijgbaar voor dit type. Voor dit koelwaterfilter bieden wij ook onderdelen aan, vraag er gerust naar.

  • Guidi koelwaterfilter type Lonio met policarbonaat deksel

Dit type Lonio is een heel populair en veel toegepast koelwaterfilter van het gerenommeerde merk Guidi. Dit filter is geschikt voor gebruik als aanzuigfilter voor kleine en middelgrote motoren maar ook voor bijvoorbeeld dekwas-pompen of generatoren. Het “huis” is van vernikkeld brons en het filter is van RVS 316. Het deksel is bevestigd met RVS bouten en wordt afgedicht met een O-ring die is opgesloten in een groef. Standaard meegeleverd worden de bouten, O-ring en een aftapplug. Mocht u een specifiek onderdeel voor uw koelwaterfilter nodig hebben dan zijn die los verkrijgbaar.

Beide Guidi koelwaterfilters bieden de kwaliteit waarmee u veilig het water op kan.

Over de leverancier Guidi

Het Italiaanse bedrijf Guidi bestaat al sinds 1968. Oprichter Bruno Guidi staat aan het roer van het bedrijf en leidt het nog steeds met veel enthousiasme en energie. Hij wordt al zo’n twintig jaar bijgestaan ​​door zijn zonen Daniele en Alessandro, momenteel respectievelijk Quality Manager en Design Manager.

Het is een echt familiebedrijf. Snelle besluitvorming over nieuwe ontwikkelingen, het opbouwen en behouden van goede relaties vinden ze belangrijk. Ze zijn actief op zowel de Italiaanse als de internationale nautische markt. Ze voorzien de grootste Italiaanse en buitenlandse scheepswerven en distributeurs van producten voor de plezier- en beroepsvaart. In de afgelopen 50 jaar hebben ze kwalitatief hoogwaardige producten gemaakt die wereldwijd gewaardeerd worden. AVA Marine verkoopt Guidi koelwaterfilters.

 

Craftsman Marine koelwaterfilter

koelwaterfilterWelk type Craftsman Marine koelwaterfilter vindt u in onze webshop?

  • Craftsman Marine koelwaterfilter 19 mm

Craftsman Marine koelwaterfilters zijn specifiek ontworpen om kleine vuildeeltjes uit het buitenwater te filteren. Het koelwaterfilter is zo ontworpen dat het de maximale hoeveelheid verontreiniging en vuil in een filterelement opvangt. Diameter 19 mm.

Over leverancier Craftsman Marine

Craftsman Marine ontwerpt en construeert een breed scala aan innovatieve producten voor pleziervaartuigen en “lichte” commerciële schepen. Inmiddels zijn ze een van de toonaangevende bedrijven wereldwijd. Vanuit hun thuisbasis in Nederland distribueren zij producten over de hele wereld via een uitgebreid netwerk van gecertificeerde dealers en distributeurs.

Craftsman Marine is producent van o.a. motoren, boegschroeven, luiken en motorpanelen. Ieder jaar vindt u enkele gloednieuwe items en producten, allemaal ontworpen volgens de hoge normen waar Craftsman Marine om bekend staat. AVA Marine verkoopt verschillende producten van deze leverancier waaronder het Craftsman koelwaterfilter.

 

Overige producten in de AVA Marine webshop

Naast verschillende merken en typen koelwaterfilters biedt AVA Marine u nog veel meer keus in onze webshop.

In ons assortiment vindt u bijna alles wat u verder nodig kan hebben voor uw schip. Zoals uitlaatsystemen, touwwerk, pompen en sanitair, lijnen, vetten, coatings, accu’s, anoden, dekuitrusting, ankergerei, reddingsvesten, RVS beslag, scheepsramen etc. Bent u op zoek naar onderdelen of onderhoudsproducten op het gebied van motoren en techniek? Ook daarvoor vindt u veel terug in onze webshop. Mocht een specifiek artikel niet meer leverbaar zijn dan proberen wij, als leverancier van gerenommeerde A-merken, altijd een vergelijkbaar alternatief te bieden. Vindt u het prettiger als wij de montage voor u doen als u iets bij ons heeft besteld? Geen probleem, wij kunnen dat ook voor u verzorgen. En vindt u iets niet onze webshop, informeer even bij ons want eigenlijk kunnen wij u altijd verder helpen.

 

Bekijk onze koelwaterfilters in de webshop