Oliefilter: voor een goede zuivering van uw scheepsmotor 

Oliefilter vervangen, waarom en hoe vaak is dit nodig? Het oliefilter heeft een belangrijke functie onder het luik in uw schip. Het filter zorgt er namelijk voor dat de motorolie wordt gezuiverd. Hierdoor blijft de smering van de motor, door de motorolie, optimaal.

Als gevolg van het varen met uw boot en dus het lopen van de motor, komen onder andere metaaldeeltjes, roet, brandstof en stof vrij in de motor. Motorolie stroomt als smeermiddel door de motor en heeft helaas als eigenschap deze vervuiling op te nemen. De vervuiling wordt dus met de motorolie door de inwendige motor getransporteerd. Het filter houdt de vuildeeltjes tegen en verzameld deze. Het oliefilter werkt dus feitelijk als een zeef. Daardoor blijft uw motorolie schoner en kan de olie bewegende onderdelen in de motor beter smeren. Een goedwerkend filter is dus erg belangrijk voor een comfortabele en goede vaart. Niet tijdig vervangen kan voor een verstopt filter zorgen en dus schade aan uw motor.

Hoe vaak moet een oliefilter vervangen worden? Wij raden u aan om, uit voorzorg, de filter ieder jaar te vervangen. Bijvoorbeeld voordat de boot de winterstalling in gaat. Bovendien vormt nieuwe motorolie een conserverende laag aan de binnenkant van het motorblok.

In onze webshop vindt u verschillende merken filters.

 

Donaldson oliefilters

oliefilterWelk type Donaldson oliefilter vindt u in onze webshop?

  • Donaldson ZF oliefilter 3312199031 t.b.v. Hurth ZF25 / ZF45 / ZF63

Dit Donaldson oliefilter is een vervangend filter voor Hurth en ZF scheepstransmissies. De filter past op de volgende ZF- keerkoppelingen:

  • ZF: 25, 25A, 45A, 63, 63A, 63IV, 80A, 80IV, 85A en 85IV;
  • Het past ook op de Hurth HSW 250H, 250A, 450A, 630H, 630A, 630V, 800A, 800V en 800A3.

Het Donaldson oliefilter kan niet gebruikt worden met “M” -modellen.

Dit vervangend filter van het merk Donaldson heeft een directe drop-in. ZF raadt aan om de oliefilter om de 300 uur of na 1 jaar te vervangen (wat het eerste komt). Bij een nieuwe transmissie raden ze aan om de filter na de eerste 25 bedrijfsuren te vervangen. Het onderdeelnummer 3312301037 is op de filterbehuizing gestempeld. Donaldson oliefilters bieden u een uitstekend alternatief ter vervanging van Hurth en ZF!

ZF oliefilter

Welk ZF oliefilters vindt u in onze webshop?

  • ZF oliefilter 3312199031 t.b.v. Hurth ZF25 / ZF45 / ZF63

Dit is een origineel ZF 3312199031 oliefilter voor Hurth en ZF scheepstransmissies. Het past op de volgende ZF- keerkoppelingen:

  • ZF: 25, 25A, 45A, 63, 63A, 63IV, 80A, 80IV, 85A en 85IV;
  • Het past ook op de Hurth HSW 250H, 250A, 450A, 630H, 630A, 630V, 800A, 800V en 800A3.

Het ZF oliefilter kan niet gebruikt worden voor “M” -modellen.

Dit ZF oliefilter is een OEM ZF-filter en is een directe drop-in. ZF raadt aan om de oliefilter om de 300 uur of na 1 jaar te vervangen (wat het eerste komt). Bij nieuwe transmissies raden ze aan om de oliefilter na de eerste 25 bedrijfsuren te vervangen. Op de filterbehuizing is het onderdeelnummer 3312301037 gestempeld. ZF oliefilters zijn uitstekende filters die breed inzetbaar zijn vanwege het feit dat ze op veel verschillende typen keerkoppelingen passen.

 

Steyrmotors oliefilter

Naast Donaldson en ZF bieden wij ook oliefilters aan van STEYRMOTORS. In de webshop kunt u de volgende filters van dit merk bestellen:

  • STEYR oliefilter / oilfilter 2178582-1 cartridge
  • STEYR oliefilter / oilfilter 2179472-0 cartridge
  • STEYR oliefilter / oilfilter 2179817-0 cartridge SE

 

Overige producten in de AVA Marine webshop

Naast een brede keus in merken en typen oliefilters biedt AVA Marine u nog veel meer keus in onze webshop.

Daarnaast vindt u in ons assortiment bijna alles wat u verder nodig kan hebben voor uw schip. Zoals antennes, touwwerk, pompen en sanitair, lijnen, vetten, coatings, accu’s, anoden, dekuitrusting, ankergerei, reddingsvesten, RVS beslag, scheepsramen etc. Bent u op zoek naar onderdelen of onderhoudsproducten op het gebied van techniek en motoren? Ook daarvoor vindt u veel terug in onze webshop. Mocht een artikel niet meer leverbaar zijn dan proberen wij, als leverancier van gerenommeerde A-merken, altijd een vergelijkbaar alternatief te bieden. Vindt u het prettiger als wij de montage voor u doen als u iets bij ons heeft besteld? Geen enkel probleem, wij kunnen dat ook voor u verzorgen. En vindt u iets niet onze webshop, informeer even bij ons want meestal kunnen wij u alsnog verder helpen.

Over AVA Marine

AVA Marine, gevestigd in Makkum in Friesland, is een nautisch bedrijf en specialist in scheepsbenodigdheden. Zowel de pleziervaart als de zakelijke branche kan bij ons terecht. Wij voorzien onze klanten al meer dan 20 jaar van een eerlijk en goed advies. Dat advies is gebaseerd op onze ruime ervaring. Wij weten veel van zowel schepen als producten en daarmee bieden wij u een unieke combinatie qua kennis waarmee wij u graag van dienst zijn.

 

 

Bekijk onze oliefilters in de webshop