Max Power boegschroef: voor eenvoudig aan- en afmeren

MAX POWER boegschroeven (thrusters):

img

Boegschroef: wat doet een boegschroef eigenlijk?

De boegschroef, in de binnenvaart ook wel een kopschroef genoemd, is een schroef, die is gemonteerd in of bij de voorsteven van een schip. Met een boegschroef kan een stuwstraal naar bakboord of stuurboord worden gecreëerd. Zo wordt de manoeuvreerbaarheid van het schip bij lage snelheden vergroot. Een boegschroef werkt alleen goed als het schip weinig snelheid heeft ( maximaal 5km/per uur), dan kunt u het schip de juiste kant op manoeuvreren. Dat is vooral bij het afmeren en wegvaren heel erg handig. Zelfs als u een groter schip heeft en weinig bemanning.

De boegschroef zien we terug in zowel de plezier- als de beroepsvaart. De benodigde kracht van een boegschroef wordt bepaald door de grootte van het schip. Kleinere boten hebben natuurlijk minder vermogen nodig dan bijvoorbeeld een groot vrachtschip.

Hekschroef: wat is een hekschroef?

Een hekschroef is in principe hetzelfde als een boegschroef, alleen bevindt een hekschroef zich aan de achterzijde van de boot. “Hek” staat bij de botenliefhebbers voor de achterzijde van een boot.

AVA Marine levert een breed assortiment boegschroeven van fabrikant/leverancier Max Power: altijd een geschikt model voor uw toepassing!

Bent u op zoek naar een boegschroef?

AVA Marine verkoopt boegschroeven van Max Power. De Max Power boegschroef is gemaakt van duurzaam composiet: krachtig, onderhoudsvrij en licht van gewicht! Deze hoogwaardige kwaliteit garandeert een lange levensduur. Daarnaast biedt Max Power een breed assortiment met boegschroef accessoires als bedieningen, remote controles, aansluitkabels en zekeringen!

Max Power boegschroeven zijn zeer kostenbesparend en eenvoudig te installeren op allerlei verschillende schepen. Wanneer ze op de juiste diepte zijn geïnstalleerd en de kortst mogelijke tunnellengte hebben, bieden tunnelschroeven een ideale oplossing voor sloepen, motorboten en zeiljachten. Het volledige assortiment tunnelschroeven van Max Power biedt een ruime keuze aan vermogens output en 4 tunnels van verschillende afmetingen voor boten van 17 tot 85 voet.

De Max Power boegschroef heeft een speciaal ontworpen motor, een onderhoudsvrij staartstuk (geen anoden nodig) en een composiet constructie. Dat zorgt voor een boegschroef met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Alle modellen zijn uitgerust met een veiligheidssysteem waarbij communicatie tussen de boegschroef en het bedieningspaneel plaatsvindt.

 

Over leverancier Max Power

Max Power is opgericht in 1987. Max Power heeft een breed scala aan producten ontwikkeld bestemd voor boten van alle soorten en maten. Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht in Mandelieu in Frankrijk. Max Power verhuisde de volledige productie, montage en verzending eind 2011 naar Monza in Italië.

Max Power biedt producten voor een volledig bereik aan manoeuvreerbaarheid van schepen, van eenvoudige tunnelschroeven tot eersteklas intrekbare thrusters. Daardoor kunnen zij klanten een volledige keuzevrijheid garanderen. Met ook nog eens een uitgebreid assortiment accessoires, stroomopties en aangepaste oplossingen, is Max Power uitgegroeid tot marktleider met veel tevreden en toegewijde klanten.

Max Power staat bekend om het leveren van hoogwaardige producten en ontwerpt en produceert innovatieve en vaak unieke oplossingen. Alles in het kader van het streven naar ultieme prestaties in de nautische wereld. Met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van maritieme producten voor de pleziervaart, is er zeker een Max Power boegschroef, hekschroef of aanverwant product dat aan uw eisen voldoet.

In onze webshop vindt u een breed assortiment van de Max Power boegschroeven.

Welk type Max Power boegschroef kunt u o.a. bij ons bestellen:

De CT45 boegschroef is ideaal voor motorboten en zeiljachten met diepe voet variërend van 19′-36 ‘. De CT45 is vervaardigd met composietmaterialen en heeft een tunnel met een diameter van 125 mm. Net zoals de CT35 (klein en compact), profiteert de CT45 boegschroef van een verhoogde stuwkracht tot 40/88 (kg / lbs) dankzij de dubbele propellers. Hij is eenvoudig te installeren en onderhoudsvrij, dit model integreert alle unieke kenmerken die de elektrische tunnelschroeven van Max Power gemeen hebben.

De CT60 boegschroef is beschikbaar in 12V of 24V en is geschikt voor motorboten en zeiljachten tussen 20 en 40 ft. De CT60 is vervaardigd met composietmaterialen en is een enkele schroef met een tunnel met een diameter van 185 mm en een stuwkracht tot 60/132 (kg / lbs) op het 12V-model of 60/143 (kg / lbs) op het 24V-model. De CT60 boegschroef wordt standaard geïntegreerd op een grote verscheidenheid aan jachten en combineert de unieke kenmerken van het Max Power assortiment elektrische tunnelschroeven.

Deze composiet, dubbele propeller, DC-tunnelschroef is onmiskenbaar het best verkochte model in het Max Power elektrische tunnelschroefbereik. De CT80 is ook verkrijgbaar in 12V of 24V en is uitstekend geschikt voor motorjachten en zeiljachten in het populaire bereik van 25 – 44 ft. Met zijn 185 mm tunneldiameter en stuwkracht tot 69/143 (kg / lbs) op het 12V-model, of 80/176 (kg / lbs) op het 24V-model, integreert deze krachtige maar economische boegschroef alle unieke kenmerken.

Naast de bovenstaande modellen bieden wij ook hydraulische boegschroeven aan, control panels en meer onderdelen van Max Power. Kijkt u gerust verder in de webshop!

 

Overige producten in de AVA Marine webshop

Naast verschillende modellen boegschroeven biedt AVA Marine u nog veel meer keus in onze webshop.

In ons assortiment vindt u bijna alles wat u verder nodig kan hebben voor uw schip. Zoals uitlaatsystemen, touwwerk, pompen en sanitair, ankers, lijnen, vetten, coatings, accu’s, anoden, dekuitrusting, ankergerei, reddingsvesten, RVS beslag, scheepsramen etc. Bent u op zoek naar onderdelen of onderhoudsproducten op het gebied van motoren en techniek? Ook daarvoor vindt u veel terug in onze webshop. Mocht een specifiek artikel niet meer leverbaar zijn dan proberen wij, als leverancier van gerenommeerde A-merken, altijd een vergelijkbaar alternatief te bieden. Vindt u het prettiger als wij de montage voor u doen als u iets bij ons heeft besteld? Geen probleem, wij kunnen dat ook voor u verzorgen. En vindt u iets niet onze webshop, informeer even bij ons want eigenlijk kunnen wij u altijd verder helpen.

 

Bekijk onze boegschroeven in onze webshop