Lofrans | top kwaliteit ankerlieren, ankerketting en accessoires

Lofrans

Lofrans is een van de top fabrikanten van ankerlieren, ankerketting en accessoires. AVA Marine biedt een breed assortiment Lofrans artikelen aan in haar webshop en is erkend verdeler van Lofrans ankerlieren anker ankerketting voor de jachtbouw.

Lofrans

Lofrans

Lofrans  is opgericht in Monza / Italië in 1966 en heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van ankerlieren die topprestaties, absolute veiligheid en stijl combineren.

Al decennia lang biedt Lofrans de nautische markt innovatieve oplossingen, zoals de Automatic Free Fall en de Control Box. Ze bieden een indrukwekkend assortiment hoogwaardige producten voor boten en jachten vanaf 6 meter tot 50 m (20ft – 160 .

  • Kwaliteit;
  • Betrouwbaarheid;
  • Installatiegemak;
  • Service onderdelen.

Dat zijn de kernwaarden waar de producten van Lofrans aan moeten voldoen. Lofrans gelooft dat duurzaamheid en prestaties beginnen met een extreem strenge selectie van componenten. Alleen AISI 316 L roestvrij staal, metalen van zeewaardige kwaliteit en elektromotoren die zijn ontworpen om onder alle omstandigheden een hoog vermogen te leveren.

De meeste van onze componenten worden geproduceerd door warmpersen en worden vervolgens chemisch behandeld om het proces van scheepscorrosie te vertragen en te minimaliseren.

Lofrans biedt in haar assortiment inmiddels meer dan 25 verschillende modellen aan. De productie vindt plaats in de fabriek in Monza van ruim 5000 m2. Daar werkt het team van ontwerpers, technici en gekwalificeerde medewerkers en daar bevindt zich de voorraad en het magazijn voor reserveonderdelen. Tijdens het productieproces in de Lofrans fabriek voert men verschillende dimensionale tests uit op componenten en eindproducten met behulp van een 3D-coördinatenmeetmachine. Evenals corrosietests in een omgeving die de zwaarste mariene omgevingen simuleert.

Daardoor is de kwaliteit gegarandeerd en voldoen de producten aan de eisen van de belangrijkste classificatiebureaus zoals RINA, BV, DNV en diverse andere. Wereldwijd heeft Lofrans een netwerk van meer dan veertig officiële distributeurs in de belangrijkste maritieme markten.

Lofrans ankerlieren

Lofrans is onbetwist de marktleider op het gebied van ankerlieren. Argumenten om voor Lofrans te kiezen zijn: kwaliteit, zowel in design als in bedieningsgemak, levensduur, onderhoud en eenvoudige / snelle montage tijdens de bouw. Bij AVA Marine vindt u een ruime keus in horizontale, verticale en Capstan (Kaapstander) ankerlieren. Elektrisch of standaard en in veelal toegepaste typen als Royal, Kobra, Dorado, Lion, Cayman, Tigres, Falcon, Titan, Ercole, X1, X2 en X3.

Lofrans ankerkettingen

In onze webshop heeft u de mogelijkheid om ankerkettingen te bestellen in verschillende diktes zoals 6, 8, 10,1 2, 14 en 16 mm en in verschillende lengtes zoals 30, 50 of 200 meter. Dit zijn Hot-dip gegalvaniseerde of RVS316 ankerkettingen. Ze hebben de originele Lofrans G40 kwaliteit en daarmee verzekerd u zich van de beste kwaliteit gekalibreerde ankerketting.

Lofrans afstandsbedieningen

AVA Marine biedt u de nieuwe Lofrans-lijn THETIS-afstandsbedieningen, evenals de her-ontworpen kettingteller IRIS II.

THETIS

De nieuwe THETIS-serie bestaat uit:

  • Hand held afstandsbediening THETIS 1002;
  • Hand held afstandsbedieningskettingteller THETIS 5003;
  • en de Radio Control Chain Counter THETIS 7003.

De afstandsbediening THETIS 1002 heeft een elegant en functioneel ontwerp. De zachte rubberen hoes, die de afstandsbediening zijdelings bedekt, maakt een veilige en handige opname onder alle omstandigheden mogelijk. De versterkte, uitschuifbare flexibele kabel (circa 4 meter) geeft maximale vrijheid aan boord tijdens het manoeuvreren bij het ankeren.

De THETIS 5003 van de afstandsbedieningskettingteller is specifiek ontworpen om volledige controle te geven bij het verankeren. Hij heeft een externe behuizing, geclassificeerd met IP66, en wordt geleverd met een waterdichte stekker en stopcontact met classificatie IP67. Hij is voorzien van een doorontwikkelde microprocessor die helpt bij volledige controle over de verankering.

De nieuwe THETIS-serie wordt gecompleteerd met een radio-gestuurde kettingteller THETIS 7003. Zonder kabelbinders, stekker of panelen en met oplaadbare batterij. Daarmee geeft de Radiokettingteller THETIS 7003 alle bewegingsvrijheid en leescomfort bij het ankeren.

Alle bovenstaande Lofrans bedieningen worden geleverd incl. houders en versterkte duurzame hoezen en knoppen.

De her-ontworpen kettingteller IRIS II heeft een nieuw groter display. Dat maakt het een technologisch geavanceerd instrument met een elegant en ergonomisch ontwerp, geschikt voor alle soorten cockpits van boten. De IRIS II wordt geleverd met een geëvolueerde microprocessor, met verschillende bewerkingen die een optimale verankering mogelijk maakt.

Bekijk onze Lofrans artikelen in de webshop