Hella; hoogwaardige verlichtingssystemen voor uw schip!

Hella dé specialist in verlichtingssystemen

Hella Marine is opgericht in 1925 door HELLA in Lippstadt, Duitsland. Hella Marine heeft nu haar hoofdkantoor in Auckland, Nieuw-Zeeland, een land met een rijke maritieme geschiedenis. De botenbouw is daar van wereldklasse en er is veel succes in jachtraces.

Doordat de mensen van Hella Marine hun passie voor de oceaan combineren met decennia aan expertise op het gebied van LED-productontwerp zijn de Hella scheepslampen ‘Fit and Forget’-ontwerpen. Dat ontwerp staat voor complete gemoedsrust en blijvende veiligheid op zee.

Door voortdurende R&D, innovatieve ontwerpen en het gebruik van hoogwaardige materialen blijft Hella Marine maatstaven zetten voor uiterst betrouwbare en zeer efficiënte producten.

Tegenwoordig is Hella Marine een wereldwijd erkend en vertrouwd merk voor LED-navigatie en hoogwaardige verlichtingssystemen en zijn die in meer dan 60 landen verkrijgbaar via het wereldwijde HELLA-netwerk en via gespecialiseerde maritieme distributeurs.

Hella marine LED-lampen

HellaHella marine LED-lampen bieden energiebesparende, goed zichtbare en uiterst duurzame verlichting voor optimale betrouwbaarheid en veiligheid op zee. Wat zijn de voordelen van de Hella LED-verlichtingstechniek:

 • Ultra laag stroomverbruik
  Door efficiënte LED-lichtbronnen te combineren met geavanceerde optische technologie, leveren Hella Marine LED-producten meer lichtopbrengst per watt dan traditionele gloeilampen. Dat zal zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing. Het is zelfs zo dat NaviLEDPRO-navigatielampen van Hella minder dan 10% van het vermogen gebruiken dat nodig is om een ​​navigatielamp met gloeilamp van 25 W op dezelfde zichtbare afstand te laten werken.
 • Multivolt TM-technologie voor veiligheid en duurzaamheid
  Geavanceerde Multivolt TM -circuits bieden een uniform intensiteit niveau voor betrouwbare en veilige verlichting over een reeks DC-ingangen, zoals 9-32V DC. Multivolt TM LED-lampen kunnen zonder aanpassingen gemakkelijk worden aangesloten op 12 of 24 volt systemen, waardoor ze volledige lichtprestaties bieden en automatische compensatie voor lage batterijspanning en spanningsval over lange kabels en verbindingen. Hella Marine Multivolt TM LED-lampen zijn ook beschermd tegen omgekeerde polariteit en spikes voor verbeterde duurzaamheid en zelfs bij sterke spanningsschommelingen.
 • Geen gloeilampen, geen onderhoud
  De Hella maritieme LED-technologie heeft een zeer lange levensduur en geen gloeidraden die kunnen breken. Daardoor zijn de LED-lampen extreem schok- en trillingsbestendig en zorgen voor betrouwbare verlichting en veiligheid. Het technische team heeft een unieke reeks zeer veeleisende tests ontwikkeld om de productbetrouwbaarheid naar nieuwe normen te tillen.
 • Levenslang volledig afgedicht
  Iedere maritieme LED-lamp van Hella is een volledig afgedicht opto-elektronisch apparaat. Het ontwerp is bewezen. Precisietechniek en het gebruik van slagvaste acrylmaterialen zorgen voor een superieure weerstand tegen water, schokken, UV-straling en algemene slijtage.
 • Veilig en goed zichtbaar
  De geavanceerde LED-navigatielamp optiek levert een optimale horizontale en verticale lichtverdeling volgens internationale normen. Ze bieden verbeterde zichtbaarheid in vergelijking met navigatielampen en met gloeilampen. Afgesneden hoeken zijn uiterst nauwkeurig en geven duidelijk de bewegingen en koers van een schip aan.
 • Voorbedraad met maritieme kabel
  Alle Hella marine LED-lampen zijn voorbedraad met hoogwaardige vertinde kabel voor maritieme specificaties. De kabel is volledig afgedicht tegen het lamphuis en dat bespaart tijd bij de installatie en zorgt voor een betrouwbare elektrische verbinding.
 • Elektromagnetische compatibiliteit (EMC)
  Alle Hella Marine LED-producten zijn elektronische apparaten. Hun elektrische circuits bevatten componenten die mogelijke interferentie onderdrukken binnen de limieten die zijn voorgeschreven in internationale normen. Dat geldt voor zowel emissie als gevoeligheid voor emissies.

In de webshop van AVA Marine kunt u verschillende Hella NaviLED’s bestellen.

Overige producten

Naast Hella NaviLED vindt u in de webshop van AVA Marine overigens nog veel meer scheepsbenodigdheden. In ons uitgebreide assortiment kun t bijna alles wat met uw schip te maken heeft vinden en bestellen. Het met  zorg samengestelde assortiment bestaat o.a. koelvloeistoffen, landvasten, landenvlaggen, lijmen, loopplanken, luiwagens, navigatieverlichting, noodsignalen, reddingsboeien, reddingsvesten, patrijspoorten, putsen, etc. Kortom, voor scheepsbenodigdheden moet u bij AVA Marine zijn.

AVA Marine

AVA Marine is een nautisch bedrijf met ruim 20 jaar ervaring in jacht- en scheepsbenodigdheden. Wij leveren alles van hoogwaardige A-merken. Wij staan voor een eerlijk en deskundig advies. Dat advies is gebaseerd op onze ruime ervaring en daarom kunt u vertrouwen op onze kennis. Wij ontzorgen u graag en daarom leveren wij niet alleen producten, ook de montage kunnen wij voor u verzorgen. In onze webshop vindt u een uitgebreide catalogus. Bent u op zoek naar iets specifieks dat u niet kunt vinden op onze website? Laat het ons dan weten. Vaak kunnen wij u dan alsnog verder helpen. Volg ons ook via Facebook.

AVA Marine staat voor:

 • Goede service ( avondleveringen of op zaterdag leveren is mogelijk)
 • Aantrekkelijke en stabiele prijzen die marktconform zijn
 • Snelle levering (verzenden vrijwel dezelfde dag)
 • A- merken
 • Specialistische kennis (wij combineren kennis van de producten met kennis van schepen)

Bekijk onze mogelijkheden in de webshop