Brandstoffilters: geen vuil of water in de verstuivers van uw scheepsmotor 

Brandstof voor filter scheepsmotor vervangen, hoe vaak is dat nodig? Het is nodig om uw brandstoffilter te vervangen als er water, dieselbacterie (drab) of vuil (onder) in of aan de brandstoftank zit. Daarom is het is belangrijk om de filter van uw brandstofsysteem regelmatig te controleren. Ziet u in het inspectiegaatje van het filter water of vuil? Dan is de kans groot dat er meer water of vuil onderin de brandstoftank zit. Wij raden u aan om, uit voorzorg, ieder jaar uw brandstoffilter te vervangen. Bijvoorbeeld bij het winterklaar maken van uw boot. In onze webshop vindt u verschillende merken filters.

Parker Racor: AVA Marine heeft ruim voorraad van Parker Racor filters als type S3208P, S3209P, R20P et cetera.

brandstoffilter

CAV Delphi brandstoffilters

AVA Marine heeft 2 typen DELPHI filter in het assortiment, type HDF296 en HDF796, misschien wel het meest verkochte en toegepaste brandstof voorfilter in de watersport!

brandstoffilterSepar brandstoffilter

De Separ brandstoffilters (en waterafscheiders) zijn er in enkele- en dubbele uitvoering en in verschillende afmetingen. De SWK-2000-serie die wij aanbieden wordt gemaakt van een niet corroderend aluminium huis met een policarbonaat of metalen kom met RVS aansluitingen. Standaard worden de filters altijd geleverd met een 30 micronelement en een aftapkraan (optie:10 micronelement). Er kan ook een vacuümmeter en alarmering aangesloten worden. Er is wel een kom met contactpunten nodig (zie lijst) voor de alarmering. Separ brandstoffilters zijn o.a. Lloyd, Bureau Veritas, Rina en Germanischer Lloyd gekeurd.

Welk Separ brandstoffilters vindt u in onze webshop?

  • Separ brandstoffilter element voor SWK-2000-5-50, 30 micron.
  • Separ brandstoffilter element voor SWK-2000-18, 30 micron.
  • Separ brandstoffilter element voor SWK-2000-10
  • Separ brandstoffilter element voor SWK-2000-5

 

Donaldson filters

Ter vervanging van olie- en brandstoffilters heeft AVA Marine met het merk Donaldson zeer goede alternatieven te bieden op originele filters voor bijvoorbeeld VETUS, Yanmar of Volvo. Mail gerust u type scheepsmotor aan ons door en wij bieden u graag de juiste filters aan!

brandstoffilters

 

 

Overige producten in de AVA Marine webshop

Naast een brede keus in merken en typen brandstoffilters en filterelementen biedt AVA Marine u nog veel meer keus in onze webshop.

Daarnaast vindt u in ons assortiment bijna alles wat u verder nodig kan hebben voor uw schip. Zoals touwwerk, pompen en sanitair, lijnen, vetten, coatings, accu’s, anoden, dek-uitrusting, ankergerei, reddingsvesten, RVS beslag, scheepsramen etc. Bent u op zoek naar onderdelen of onderhoudsproducten op het gebied van motoren en techniek? Ook daarvoor vindt u veel terug in onze webshop. Mocht een specifiek artikel niet meer leverbaar zijn dan proberen wij, als leverancier van gerenommeerde A-merken, altijd een vergelijkbaar alternatief te bieden. Vindt u het prettiger als wij de montage voor u doen als u iets bij ons heeft besteld? Geen probleem, wij kunnen dat ook voor u verzorgen. En vindt u iets niet onze webshop, informeer even bij ons want meestal kunnen wij u alsnog verder helpen.

 

Bekijk onze brandstoffilters in de webshop