Accu: betrouwbare, krachtige accu’s voor schip, boot caravan of camper

Accu: betrouwbare, krachtige accu’s voor schip, boot caravan of camper

Accu’s: Bent u op zoek naar bootaccu’s? Bij AVA Marine vindt u een ruim assortiment. Variërend van een startaccu, truckaccu, speciale fluistermotor accu en een boordnet accu. Wij bieden u de keus uit verschillende gerenommeerde merken zoals VMF, Wilco en Optima. Deze merken staan garant voor betrouwbare en krachtige accu’s.

Wat voor accu heeft u nodig?

Welke type accu het meest geschikt is voor uw boot, schip, caracan of camper is afhankelijk van de toepassing waarvoor u de accu’s wilt gaan gebruiken. Is de boot accu bijvoorbeeld alleen bedoeld om de motor van uw boot te starten? Of wilt u ook uw boordnet- en huishoudelijke apparaten voorzien van stroom? Of wellicht moet de accu beide punten kunnen voorzien? Er is heel veel mogelijk. Heeft u hulp nodig bij de keuze voor juiste accu’s dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Startaccu

Bij start accu’s wordt vaak gesproken over de koudstartstroom. Ook ziet u vaak CCA staan. Maar waar staat CCA eigenlijk voor? Een startaccu wordt kort belast met hoge stromen. Koudstartstroom is de startkracht van de accu. Het is belangrijk dat de startaccu veel stroom kan leveren in een korte tijd en dat wordt dus koudstartstroom genoemd. Die startkracht van accu’s wordt gemeten in: CCA. Dit getal is dan ook een belangrijke graadmeter voor een startaccu! CCA staat voor Cold Cranking Amps, dit is het ampèrage dat een accu gedurende 30 seconden levert bij 0 graden Fahrenheit (dit staat gelijk aan -18 graden Celsius). Deze CCA test voor accu’s is dus een goede manier om te testen wat de startcapaciteit is van een accu, immers accuprestaties gaan snel naar beneden bij lagere temperaturen.

Boordnet accu

Met boordnet wordt het gehele elektrische systeem van accu’s, bedrading, apparatuur, verlichting, dynamo en startmotor aan boord van een boot aangeduid. De stroomvoorziening is 12 volt gelijkstroom. Op nieuw gebouwde schepen wordt steeds vaker 24 volt gebruikt met de mogelijkheid om via bijvoorbeeld een omvormeraggregaat of walstroomaansluiting een afzonderlijk 230 volt wisselstroomnet te voeden.

Welke accu’s vindt u o.a. in de AVA Marine webshop?

 • VMF Sportline RV SMF 1
 • Wilco accu’s
 • Varta Dual Purpose;
 • Optima

accu’sRecreatieve bootliefhebbers hebben behoefte aan krachtige en betrouwbare accu’s. De serie VMF SPORTLINE SMF is uitstekend geschikt hiervoor. Het extra dikke X-Frame® rooster met calciumhigh tin technologie, de glasmatseparatie en de unieke koolstofadditieven in de actieve massa zorgen voor snelle ladingopname, lage zelfontlading en een lange levensduur. Deze VMF accu’s hebben een magic eye en ladingindicator. De VMF accu’s met calcium-calcium technologie worden geproduceerd door het bedrijf Johnson Controls. Deze fabrikant is ook bekend van het Varta label voor batterijen, de VMF accu komt dus uit de zelfde fabriek als Varta. Dat maakt de VMF accu een uitstekende keuze als u op zoek bent naar A-kwaliteit accu’s tegen een goede prijs. Bent u op zoek naar een goed geprijsde accu maar wilt u zeker zijn van de kwaliteit, kies dan voor een VMF bootaccu.

 • accu’sWilco Royal accu 12 V Verkrijgbaar in 45, 60, 72, 100 en 105 AH

De Wilco accu’s kennen het extra dikke X-Frame® rooster met calciumhigh tin technologie. De glasmatseparatie en de unieke koolstofadditieven in de actieve massa zorgen voor snelle ladingopname, lage zelfontlading en lange levensduur. Deze accu’s hebben een magic eye ladingindicator.

 • Optima Red Top 50 Ah RTS 4.2

accu’sDe Optima Red Top accu’s met SPIRALCELL TECHNOLOGIE® hebben een uiterst lage inwendige weerstand en om die reden leveren ze gedurende de eerste startseconden buitengewoon veel startkracht. Daarmee zijn Optima accu’s ideaal voor toepassingen waar startkracht prioriteit heeft. De lage inwendige weerstand maakt het ook mogelijk om de spanning weer snel op peil te brengen na kort gebruik. De uitzonderlijk geringe zelfontlading van de RED TOP Optima accu betekent dat, zelf als u de accu langere tijd niet gebruikt, u er toch probleemloos mee kunt starten. De SPIRALCELL TECHNOLOGIE zorgt voor de laagste inwendige weerstand van de momenteel verkrijgbare loodbatterijen. De Optima accu heeft een driemaal langere levensduur en is tot vijftien keer beter bestand tegen trillingen dan andere accu’s.

Overige producten

Naast accu’s vindt u in de webshop van AVA Marine ook acculaders en accubakken en overige accessoires als accu klemmen, hoofdstroomschakelaars, zekeringen of bijvoorbeeld zuurwegers. Verder kunt u in onze webshop nog veel meer producten bestellen. In ons ruime assortiment vindt u alles wat met varen en uw schip te maken heeft.

AVA Marine staat voor:

 • Meer dan 20 jaar ervaring met scheeps- en jachtbenodigdheden;
 • Uitstekende service;
 • Aantrekkelijke marktconforme en stabiele prijzen;
 • Snelle levering;
 • Gerenommeerde A- merken;
 • Specialistische kennis, wij combineren kennis van de producten met kennis van schepen.

Bekijk onze accu's de webshop